България е готова за Шенген, заяви служебният министър-председател Ще предложим на Народното

...
България е готова за Шенген, заяви служебният министър-председател Ще предложим на Народното
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще предложим на НС цената за отопление на газ, ТЕЦ или ток да бъде еднаква за гражданите

България е подготвена за Шенген, заяви служебният министър-председател 

Ще предложим на Народното събрание цената за отопление на газ, Топлоелектрическа централа или електричество да бъде идентична за жителите.

Това сподели пред  служебният министър-председател Гълъб Донев.

" За двете цени за ел. сила - това беше един отдалечен първичен вид, по който се правеха сметки по какъв начин да бъдат понижени цените. В момента това, което се работи и това, което ще предложим на Народното събрание е да създадем по този начин, че бизнесът и жителите, особено за жителите – да имат идентични разноски – дали ще се отопляват на ел. сила, дали на газ, дали през Топлоелектрическа централа, тъй че да не се чудят към кой енергоизточник да минават, а да знаят, че цената ще бъде една и съща, без значение от това какъв източник са избрали “.

" Всеки бизнес също ще бъде подкрепят, само че крайната дума ще бъде на Народното събрание, съобщи Донев.

" Политиките, които се организират са вследствие от политиката, която залага постоянно държавно управление в бюджета за съответната година. Това, което е заложено като политики през фискалната рамка, това се организира и служебното държавно управление няма виновност за това дали дългът скача, дали лихвените проценти се повишават, дали инфлацията, която има инерционен механизъм, с която последователно нараства или спада, тъй че това което служебното държавно управление направи е да успокои темпа на повишаване на инфлацията, безапелационен е Донев. " Според мен твърдо успяхме, това ще се почувства през идващите месеци. Оттук насетне следва намаляване на инфлацията в страната. Когато вършиме верните крачки, когато имате транспарантни процедури, когато няма подозрение за присъединяване на медиатори, нещата се случват “, безапелационен е Донев.

" Вчера имах опцията да поздравя Анжел Вагенщайн за 100-годишния му празник и той ми показа, че чака примирение, разсъдък и благосклонност от българските политици. И в никакъв случай не съм губил вяра през тези 100 година в здравия разсъдък на българските политици, здравият разсъдък постоянно е водил напред и постоянно е побеждавал. Той чака в България да има мир и че ще се оправя с това. Така че по отношение на въпроса ви за рокадите за разнообразни постове, всяко държавно управление има своите кадрови политики. Не запитвам предходното за какво е предписание такива “, описа Донев.

" Твърдо нямаше целенасочени удари против Българска социалистическа партия ", изрично отговори Донев.

" Очаквам, това което излезе като резултати от инспекцията, която беше направена предходната седмица от експертна работна група по отношение на това още веднъж да преповторим готовността си за влизане в Шенген, България е изпълнила всички критерии, че отговаряме на всички законови рамки. Сега експертната група препотвърди, Екологичен потенциал през днешния ден гласоподава с огромно болшинство и предложи на Европейсксия съвет до края на годината да вземе решение за участието на България и Румъния в Шенгенската зона. Това към този момент трансферира отговорността към политиците “, изясни Донев.

Служебното държавно управление имаше твърдата воля да вкара страната на границата в този Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, в случай че страната не беше влезнала в своите пълномощия, да, фактически щяхме да имаме проблем, добави Донев. " Това е част от усилието да покажем, че сме подготвени за Шенген. Това е изключителна заслуга на служебното държавно управление, тъй като сподели по какъв начин се работи “.

" Ползата за хората от влизането ни в Шенген е, че няма да има опашките да вземем за пример на Кулата, няма да има километрични опашки на Дунав мост, ще може бизнесът да развива своята активност доста по-бързо, няма да има закъснение на артикули, на услуги, доста по-бързо ще става придвижването “, съобщи служебният министър-председател.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР